Festsällskap.

img121

Detta fotografi bör vara från runt 1920. Ett festsällskap samlat på Westergrens trapp. Karl Nilssons är fotografen så det är bör vara något särskilt som firas. Herrarna är från vänster till höger Sture Nilsson, Gustaf Ågren, Henning Johansson och Erik Johansson. Damen i centrum är Frida Westergren, till höger om henne Hennings syster Valborg och längst till höger Gustafs syster Anna. Vilka de två andra är vet jag inte. Vet Du? Kan det vara Fridas syster Anna Kajsa? men vem mer?
Sture Nilssons bodde på Kolstad 4:2. Hans far dog 1919 och Sture blev arrendator på sterbhuset tills Alfred G Andersson köpte gården 1928. Sture blev telefonarbetare och flyttade till Borgholm.
Gustaf Ågren uppvuxen i Kolstad Nr 2 (2:6). Var volontär vid Göta Livgarde i Stockholm 1911-1915. Både han och hans lillasyster Anna flyttade 1920 till morfaderns gård (Kolstad Nr 8) och antog då hans efternamn Ågren. Vid Gustafs giftermål 1924 flyttade Anna som handelsidkerska till Föra men dog redan november 1925 i strupinflammation.
Fotografiet ser ut vara taget på sommaren. Kan det vara Fridas 30-årsdag juli 1917? Tacksam kommentarer.

4 tankar på “Festsällskap.”

 1. Hej Kristina! Tack för observans. Visst är det stor likhet mellan den unga damen längst ned till vänster på trappen och dottern längst till höger på det tidigare kortet dvs Signe. Är det så Du också tänkte? Vem mer?

  Svara
  • När jag lägger fotona intill varandra så såg jag stor likhet med flickan som sitter nedanför Henning och ”dottern” längst till vänster om kaffebordet. Hon som sitter längst ned på trappan med knäppta händer har viss likhet med den andra ”dottern” som sitter längst till höger om kaffebordet.

   https://kolstadby.se/?p=192

   Om fotot med kaffebjudningen är från 1913 så är det här ca 7 år senare.

   Svara

Lämna en kommentar