BYBOR VI MINNS

Min gode vän Björn Krägh har gått ur tiden i mars 2019.
Björn kan räknas till bybo då han har funnits i Kolstad sen 2 års ålder. Han kom till byn 1945 och tillbringade flera somrar i Tegen hos sin farmor som var barndomsvän med Hulda i Tegen. Som yngling hjälpte Björn till i arbetet på flera av gårdarna i byn. Otaliga hölass var han med att köra in i ladorna. Under åren i byn blev Björn god vän med Josef Andreasson som bodde i Block-Fredriks tidigare ställe och där Björns föräldrar senare hyrde. Vid Josefs frånfälle 1982 ärvde Björn hans stuga och fick därmed en fast punkt i sitt älskade Kolstad.
I Björns verksamma liv utanför Öland var han anställd i firman Alimak som hissmontör. Där jobbade han på dagen i 50 år, från 18 till 68 års ålder, med att montera bygghissar i 46 olika länder. De sista åren som montör var Björn stationerad i Singapore och efter pensioneringen köpte han ett hus i Thailand. Kolstad var dock ett måste för honom och hit återkom han varje år fram till sin bortgång.
Med saknad tänker jag på Björns humoristiska sinne och hjälpsamma hand!
Örjan Petersson Solbacka

2 tankar på “BYBOR VI MINNS”

  1. Tack Örjan för din fina text om Björn. Björn blev en vän till vår familj under tiden i Singapore. Han kom gärna över på söndagsmiddag och snart såg våra barn Björn som ett naturligt inslag runt vårt hem.
    Vi saknar Björn som med sitt anspråkslösa sätt var en välkommen gäst hos oss och hos många andra Skandinaver i Singapore.

    Svara

Lämna en kommentar